You, the petitioner
Ongeluk

Fietstunnel voor rotonde Oudelandselaan-Klapwijkseweg

1,574 signatures

De rotonde die de kruising vormt van de Oudelandselaan en Klapwijkseweg/N472 in Lansingerland is zeer gevaarlijk voor fietsers. Op een belangrijke route voor schoolgaande kinderen, van en naar de sportvelden en naar het centrum. Scheiden van auto's en fietsers is de enige manier.

Petition

We

Bezorgde ouders, inwoners, fietsers, voetgangers en automobilisten van Berkel en Rodenrijs

 

observe

  • Dat de rotonde die de kruising vormt van de Oudelandselaan en Klapwijkseweg/N472 zeer gevaarlijk is voor fietsers en dat er geregeld (bijna) ongevallen zijn.

  • Dat het gaat om een drukke fietsverbinding tussen twee grote, zeer kinderrijke wijken en een schakel met winkelcentrum, scholen, metrostation en sportvelden.

  • Dat de Klapwijkseweg/N472 en de Oudelandselaan zeer drukke autowegen zijn en drukker worden.

 

and request

  • te investeren in de aanleg van een fietstunnel onder de Klapwijkseweg om de ene zijde van de Oudelandselaan te verbinden met de andere.

  • Bij de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio na te gaan of er subsidiemogelijkheden zijn voor de aanleg van deze tunnel.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Lansingerland 
Petition desk:
Closing date:
2018-05-01 
Lead petitioner:
Samuel de Groot 
Organisation:
Partij van de Arbeid Lansingerland 
Website:

History

Signatures

Updates

Wist u dat

De fietstunnels (zowel bij de oudelandselaan/klapwijksweg als bij 't Manneke) wél in de oorspronkelijke ontwerpen van de nieuwe wijken opgenomen waren, maar er nooit gekomen zijn.

Door de inwoners van Berkel en Rodenrijs de Oudelandselaan en de Klapwijkseweg als meest gevaarlijk voor fietsers zijn genoemd.

De rotonde op de meest gebruikte fiets- én auto route ligt naar alle belangrijke voorzieningen zoals scholen, sport, winkels en gezondheidscentra.

De verkeersprognoses aangeven dat de routes voor auto- en fietsverkeer nog drukken zullen worden door de bouw van nieuwe huizen én door de aanleg van de A13/A16..

2018-02-01